De drie winnende ideeën bij prijsvraag voor jongeren...

Algemeen

BERG EN DAL – De prijsvraag voor jongeren tussen de 15 en 23 jaar uitgeschreven door de werkgroep Jeugd en Politiek van de gemeenteraad in de gemeente Berg en Dal heeft drie winnende ideeën opgeleverd.

De jongeren waren helemaal vrij om hun creativiteit te tonen. De gemeenteraad wil dat goede ideeën ook echt een kans krijgen. Per plan was daarom ook duizend euro beschikbaar, het totale budget voor deze prijsvraag was drieduizend euro. In totaal waren er drie inzendingen, die alle drie ook uitgevoerd kunnen worden.

Voetballen in Millingen

Daan Driessen (22) uit Millingen wil voor de jongeren van Millingen een eigen plek maken waar zij kunnen voetballen. “Ik heb zelf jarenlang overal gevoetbald in Millingen, we konden nergens terecht op een echt veldje met echte goals.” Daar wil Daan nu verandering in brengen.

Opknapbeurt Jop de Skate

Jeffrey Paau (23) uit Millingen wil graag het hutje op de dijk in Millingen aan de Rijn een make-over geven. Niet alleen voor de jongeren, ook voor de ouderen. Verder wil hij jongerenontmoetingsplaats ‘Jop de Skate’ opknappen. Samen met Forte Welzijn wordt gekeken hoe dit gebied voor duizend euro een mooie impuls kan krijgen.

Moestuintje

Nora Jacobs (20) uit Groesbeek had het idee om een moestuintje aan te leggen bij De Lubert, vanwege de hoge kosten is dit daar niet mogelijk. Vorig jaar is de Voedselbank een moestuin gestart aan de Cranenburgsestraat. Nora heeft besloten dat haar gewonnen bedrag daar naar toe gaat.