Kassabon. (foto: Ria van Hoewijk)
Kassabon. (foto: Ria van Hoewijk) Foto: Ria van Hoewijk

en je zit al krap...

Algemeen

REGIO - Ook zo geschrokken van de energierekening? En de boodschappen zijn duurder geworden! Kom je dan nog wel uit? Van zorgen over geld kun je wakker liggen. Dan lukt het al helemaal niet om alles eens goed op een rijtje te zetten. Het wordt dan lastig om te zorgen dat je huishoudboekje klopt en je niet steeds een stukje maand overhoudt. 

SSHB support biedt hulp. “Geld hebben we niet, maar we kunnen er samen met u voor gaan zitten om inkomsten en uitgaven op een rijtje te zetten. Kijken of u wel gebruik maakt van alle voorzieningen waar u recht op heeft. Kijken hoe u misschien toch nog hier en daar kunt bezuinigen. Laten zien hoe u achterstanden of schulden het beste aan kunt pakken.” 

De ervaring leert dat ondersteuning van SSHB support helpt om meer rust te krijgen. Veel mensen die we ondersteunen zeggen: “Zo fijn, dat ik er nu niet meer alleen voor sta.” Ze zien weer licht aan de horizon.

De goed opgeleide SSHB buddy’s, die zelf ook vaak weten wat het is om elk dubbeltje te moeten omdraaien hebben sinds 2016 al honderden mensen geholpen om hun huishoudboekje weer kloppend te krijgen en dat zo te houden. Zij voorkwamen dat geldzaken uitgroeiden tot geldzorgen. Dat de achterstanden of schulden verder opliepen.

Hulp van SSHB support is gratis. De gemeenten Berg en Dal, Heumen en Mook en Middelaar geven een jaarlijkse bijdrage om de kosten te dekken. Ook de lokale kerken dragen bij.
Aarzel niet. U bent echt niet de enige. Kijk op www.sshbsupport.nl of bel naar een van onze coördinatoren: Ida Egberink 06 30006035 of Miranda Schulten 06 83178053.