Bekijk de wereld eens door een VR-bril!
Bekijk de wereld eens door een VR-bril! Foto: Marcel Krijgsman

Maak kennis met nieuwe technieken in bieb

Algemeen

REGIO - Gordijnen die vanzelf opengaan, rondlopen in een virtuele 3D-wereld, een pratende robot.. wil je meer weten over deze slimme technologieën? In de bibliotheken in Malden, Groesbeek en Beek-Ubbergen kun je als vijftigplusser op 1, 8 en 22 maart verschillende gratis demonstraties bijwonen over Virtual Reality, thuistechnologie en robots.

Virtual Reality (VR) is een computertechniek waarbij het lijkt alsof je in een andere wereld bent. Zet in de bieb een VR-bril op en kijk eens rond in een rustgevend koraalrif of het drukke centrum van wereldstad Dubai.
Op dinsdag 1 maart van 11.30 – 12.30 uur ben je van harte welkom in Bibliotheek Malden. Aanmelden via malden@obgz.nl of in de bibliotheek.

DigiDemo 50+ 
over Thuistechnologie

De gordijnen die vanzelf openen, lampen die automatisch aangaan of een robotstofzuiger die je huis schoonmaakt.  GeneratieThuis ondersteunt ouderen met praktische instrumenten op het gebied van wonen en technologie. Leer meer over veertien slimme hulpmiddelen voor in huis.
Kom gerust langs op dinsdag 8 maart 2022 van 10.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Groesbeek. Aanmelden via groesbeek@obgz.nl of in de bibliotheek.

DigiDemo 50+ over robots

Met behulp van biebrobot Robin leer je hoe dat nu eigenlijk werkt, een robot programmeren. Je komt erachter wat de robot allemaal kan en begrijpt, én je gaat in gesprek over de rol van robots in de maatschappij. Deze demonstratie vindt op dinsdag 22 maart van 11.00 tot 12.00 uur plaats in Bibliotheek Beek-Ubbergen. Aanmelden via beek-ubbergen@obgz.nl of in de bibliotheek.