‘Een goed en gezellig mannenkoor uit Leuth’

Algemeen

LEUTH - Sinds 1 september heeft Vox Virorum een nieuwe voorzitter. Mart de Beer is zijn naam. Al sinds 2016 zingt hij in dit koor. “Met veel plezier”, zegt hij: “en gedurende anderhalf uur met heel veel concentratie.” Verder vertelt hij: “Sinds 2017 ben ik met pensioen, daarvoor was ik leraar aan de SSgN in Nijmegen.”

Omdat het werk wat zwaar werd, gaf Ben Rutten al twee jaar geleden aan te willen stoppen. Willem van Schoonhoven wilde het secretariaat graag overnemen en zodoende was er een vacature voor het voorzitterschap.

Hij vond het een hele eer om het voorzitterschap van Vox te mogen voeren. Een van de redenen waarom hij die functie wilde, was, dat Leuth een klein, echt, en mooi dorp is, waar het culturele leven moet blijven bloeien. Door corona zijn er enkele mensen verdwenen en is er vorig jaar ook een lid daaraan overleden. Dus we kunnen nog wel een aantal leden gebruiken. Voel je je geroepen om mee te doen: op onze website: www.voxvirorumleuth.nl kun je contact zoeken met de voorzitter of een van de andere bestuursleden.”

“Wij, als bestuur en muziekcommissie, hebben de voorbereidingen gestart om een thema-avond op te zetten in juli. Ook daarover kan men begin maart lezen op de website. Verder starten wij eind februari een actie om vrienden van Vox Virorum te vinden, die ons zangkoor willen steunen door middel van een donatie. Ook daarover staat vanaf maart informatie op de website.” Hopelijk lukt het de voorzitter en de zijnen om het mannenkoor Vox Virorum in Leuth nog meer in het licht te zetten.