Afbeelding

Een jubileum: Geert Eltink 55 jaar zanger!

Algemeen

MOOK - Geert Eltink heeft op 31 januari 2022 een onderscheiding mogen ontvangen van de Sint-Gregoriusvereniging, omdat hij al 55 jaar lid is van De Broederschap van de Sangers in Mook.

Geert Eltink is geboren op 3 april 1935, dus 87 jaar oud. Op een jonge leeftijd van 32 jaar sloot Geert zich al aan bij de Broederschap van de Sangers in Mook. Geert is een echte bas, met een mooie warme diepe stem. De Broederschap is wat men een kerkkoor mag noemen, een kerkkoor met grote liefde voor het gregoriaans. De Broederschap bestaat al sinds 1743, en is volgens Wikipedia het oudste bekende nog actieve koor van Nederland. Het grapje werd gemaakt dat Geert bij de oprichting van de Broederschap was, maar dat klopt natuurlijk niet. Bijna! Geert is een zeer actief lid die er bijna altijd bij is. Bij repetities, bij uitvoeringen en bij feesten en bij reizen.

Veel optredens

De Broederschap heeft met Geert onder andere vaak opgetreden in vele kerken in Noord Limburg en rond Nijmegen, twee keer in het Vaticaan in Rome, ook in de Servaas in Maastricht, in Kranenburg, Beauraing, Volendam en Groningen, en in Kasteel Amerongen. De Broederschap wordt de laatste tijd nogal eens uitgenodigd om sfeervol, in het gregoriaans, een uitvaart op te luisteren.

Tijdens een bijenkomst ter gelegenheid van de viering van Sint-Caecilia werd Geert al gehuldigd, hij kreeg de officiƫle oorkonde van de Sint-Gregoriusvereniging. Zijn charmante echtgenote Francien kreeg bij die gelegenheid een mooie bos bloemen. Zij moet Geert immers zo vaak missen, wegens repetities en zingen in de kerk. Francien zingt trouwens in het koor Con Amore. Die viering vond in 2021 wegens corona plaats tijdens een lockdown. Helaas een beetje sfeerloos, en door overmatige ventilatie ook nog koud. De Broederschap besloot daarop om het uitreiken van de versierselen in eigen kring te realiseren, op een moment dat er een beetje gevierd en gezongen kon worden.

Onder het genot van een drankje werd echt gevierd, en zeker gezongen. Uit handen van dirigent Wil Wijers kreeg Geert Eltink de unieke speld van 55 jaar lidmaatschap uitgereikt.