Het echtpaar Groenen - Kemps.
Het echtpaar Groenen - Kemps. Foto: Joop Verstraaten

Jo Groenen en Riet Kemps leerden elkaar kennen bij De Kajotters in Malden

Algemeen

MALDEN – Het is nu zeventig jaar geleden dat Jo Groenen (91) en Riet Kemps (92) elkaar ontmoetten bij de Kajotters in Malden, het was zogezegd liefde op het eerste gezicht. 

Na drie jaar verkering te hebben gehad ging het stel trouwen. Jo was toentertijd machinebankwerker en later voorman en kantinebeheerder van de Nijmeegse zeepfabriek Dommelman, terwijl Riet vroeger veel genaaid heeft en heeft de kinderen groot gebracht.
Het stel heeft vier zonen gekregen: Peter, Jan, Rob en Fred en hebben vijf kleinkinderen Sander, Robbert, Dianne, Daan en Simone waar beiden erg trots op zijn.

Hobbies

Jo heeft veel gevist in de Maas, was verwoed toneelspeler, bekleedde een bestuursfunctie bij de tafeltennisvereniging en heeft op jeugdige leeftijd ook nog gevoetbald bij de Maldense voetbalvereniging Juliana. Ook is Jo lange tijd actief geweest bij de vakbond NKV dat later CNV werd. Nu kijkt Jo veel sport op de TV en maakt menige woordzoekerpuzzel af. En... hij zit iedere dag minimaal 20 minuten op de hometrainer om zo fit mogelijk te blijven.

Riet deed actief mee aan volksdansen en maakte de mooiste bloemstukjes tijdens het bloemschikken. Daarnaast zwom en kaartte Riet graag en maakte legpuzzels. Riet probeert nog iedere dag met de rollator buiten een wandelingetje te maken.

Jo heeft tot januari zelf nog auto gereden, waarmee hij helaas heeft moeten stoppen. Hij zou opnieuw gekeurd moeten worden, maar dat zag hij niet meer zitten. Ondanks de hoge leeftijd kookt Riet nog iedere dag zelf.
Jo en Riet Groenen wonen in hun knusse woning aan de Malderburchstraat 39 in Malden.