De Terp in Heumen.
De Terp in Heumen. Foto: JvdS, Malden

Winterwerkavond in De Terp Heumen

Algemeen

HEUMEN - Het is weer mogelijk een lezing in het kader van het Winterwerk van de kerken, te organiseren. Als we de coronaregels in acht nemen kán dat op dinsdagavond 22 februari om 20.30 uur in De Terp in Heumen. 

Dr. Peter Nissen, emeritus hoogleraar theologie van de Radboud Universiteit, gaat ons informeren over de opvattingen van een belangrijke theoloog: Eugen Drewermann. Drewermann is niet alleen theoloog, maar ook psychotherapeut. Hij is van mening dat de kritische Bijbelwetenschap ons overstelpt met historische wetenswaardigheden die ons innerlijk helemaal niet raken. Het is juist de bedoeling dat de verhalen in de Bijbel iets met ons doen. We zouden ons daarom moeten verdiepen in de mensen over wie de verhalen verteld worden. Het was de bedoeling dat Drewermann (81), vorig jaar Nederland zou bezoeken om er een lezing te geven. Corona heeft dat onmogelijk gemaakt. Nissen heeft zich verdiept in de publicaties van de Duitse theoloog. Hij wil ons nu deelgenoot maken van diens verrassende ideeën.

De r.-k parochie H. Drie-eenheid, locatie Malden en de Protestante Gemeente Heumen hebben een commissie die deze lezingen organiseert. De bijeenkomst is gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage wordt op hoge prijs gesteld. De aanvangstijdstip is ánders dan ánders. Namelijk 20.30 uur. Om 22.00 uur is het afgelopen. In De Terp, Dorpstraat in Heumen. De coronaregels worden in acht genomen.