Diamanten paar Jan en Diny Cillessen.
Diamanten paar Jan en Diny Cillessen. Foto: Joop Verstraaten

Diamanten echtpaar in Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK – Het is 66 jaar geleden dat Jan Cillessen (86) en Diny Heijnen (81) dat de 15-jarige Diny Heijnen en de 20-jarige Jan Cillessen elkaar zagen tijdens het afsnijden van riet voor bezems in het bijzijn van ome Ger. Toen Diny zin had in een sigaretje moest ome Ger dat vragen aan Jan Cillessen, maar dat was geen enkel probleem. Toen ome Ger ging zijn Jan en Diny naar de potjes fabriek van Bertje Arts aan de Rijksweg in de Milsbeek gegaan en daar sloeg de vonk over nu 66 jaar geleden. 

Na zes jaar verkering gehad te hebben ging het stel wonen aan de Kloosterstraat 33 in Groesbeek waar ze tot op de dag van vandaag nog steeds wonen. Jan was timmerman en ging daarna melk rijden– bij de buren melkfabriek Sint-Antonius – en had daarnaast een transportbedrijf en een zand en grindhandel Cillessen eveneens aan de Kloosterstraat 33 in Groesbeek. 

Diny is jarenlang interieurverzorgster en kindermeisje geweest bij kinderarts Dr. Rotte in Nijmegen. Jan en Diny hebben vier kinderen gekregen: Eline, Hans, Marion en Diana en hebben zeven kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.
Hun gezamenlijke hobby was midgetgolf en niet te vergeten kaarten en toen beiden nog goed ter been waren, waren ze met de regelmaat in hun tuin te vinden, die er altijd perfect uitzag. Nu zijn Jan en Diny eigenlijk mantelzorgers voor elkaar en zo slepen ze elkaar er doorheen. Het diamanten huwelijksfeest wordt op donderdag 10 februari gevierd.