Nymphéas Trombone Quartet. (foto: Foppe Schut)
Nymphéas Trombone Quartet. (foto: Foppe Schut) Foto: Foppe Schut

Nymphéas Trombone Quartet in kerk Mook

MOOK - Op zondag 20 februari 20:00 uur gaan de kamermuziekconcerten in de kerk van Mook weer van start. Nymphéas Trombone Quartet bijt voor 2022 de spits af met een prachtig optreden. 

Het kwartet bestaat uit Niels Jacobs, Wilco Kamminga, Arjan Linker en Tim Ouwejan. Ze leerden elkaar in 2015 kennen via het Jong Trombone Collectief. Na een aantal jaren samen te hebben gespeeld in niet alleen dit ensemble, maar ook in vele jeugd- en studentenorkesten, was het duidelijk dat er zowel van een muzikale als een vriendschappelijke band sprake was. 

Toen de vier trombonisten in september 2018 allemaal Klassieke Trombone studeerden aan het Conservatorium van Amsterdam, werd dit nieuwe trombonekwartet gevormd.
Het Nymphéas Trombone Quartet onderscheidt zich niet alleen door de focus op Frans impressionistisch repertoire, maar ook door te bestaan uit vier tenortrombones, in plaats van de traditionele drie tenoren en een bastrombone.

Dit resulteert in een helder en elegant geluid. Het kwartet wil de fijnere kant van de trombone benadrukken, die niet altijd geassocieerd wordt met het instrument. Verder streven de vier jonge mannen ernaar het repertoire van het trombonekwartet een boost te geven door het arrangeren en componeren van nieuwe muziek en het inspireren van andere componisten. Op het programma staan werken van onder andere Boulanger, Ravel, Albeniz, Willaert, Gabrieli en Verdelot.
Voor kaartjes 20  euro (alleen online) en programma zie: kamermuziekmookenmiddelaar.nl. Coronamaatregelen zijn van kracht.