Eerste verkiezingsbord nu al beklad. (foto: Joop Verstraaten)
Eerste verkiezingsbord nu al beklad. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Net geplaatste verkiezingsbord in Groesbeek al beklad

BERG EN DAL – Het gemeentebestuur van Berg en Dal maakt voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart gebruik van voorbedrukte verkiezingsborden. Hiervoor is de gemeente een contract aangegaan met Bordbuster tot en met 2025 voor alle verkiezingen in de gemeente Berg en Dal. 

Het aantal voorbedrukte verkiezingsborden is terug gegaan van 17 naar 10 stuks en komt in elke dorpskern van Berg en Dal te staan. Het bedrijf Bordbuster verzorgt het gehele werkproces (begeleiding) van aanleveren posters door politieke partijen, het digitaal bedrukken en plaatsen van de borden tot en met het verwijderen en de opslag van de borden na afloop van de verkiezingen. 

De oude beplakte verkiezingsborden van de gemeente waren niet langer inzetbaar en moesten vervangen worden. Daarnaast was er geen plek meer voor de opslag van deze borden die op de werf in Beek hebben gestaan.
Afgelopen vrijdag werden de eerste verkiezingsborden geplaatst en zaterdagmorgen werd ontdekt dat het verkiezingsbord nabij het gemeentehuis in Groesbeek al was beklad met de tekst ‘Fuck De Qr'.