De Treffers maakt het zichzelf lastig

Algemeen

GROESBEEK - De Treffers speelde afgelopen maand twee maal tegen Spakenburgers. In beide gevallen een nipte 1-0 overwinning voor de Groesbekers.

Na een gemiste kans voor Spakenburg nam De Treffers het heft in handen. Strijdvaardig werd Spakenburg in de verdediging gedrongen. In de 27e minuut werd Gavin Vlijter de diepte in gestuurd en leverde een puike voorzet af. Rick Wouters kwam in de ideale positie om de bal in de lange hoek te schuiven: 1-0. De Treffers probeerde de voorsprong te vergroten door het met afstandsschoten te proberen. Tjeu Langeveld mikte in de handen van doelman Ter Wielen, Ricardo Ippel schoot over.

Na rust keerden de kansen, omdat De Treffers zichzelf in de voet schoot. Ricardo Ippel, altijd al fel in de duels, ging in de 53e minuut over de schreef, toen hij met twee benen gestrekt in kwam en daarbij twee Spakenburgers omver kegelde. Een rode kaart was het resultaat. De Treffers moest met een man minder verder.
De kopbal van Campman werd met een uiterste krachtsinspanning door Youri Koelewijn achter de doellijn gekeerd: de grensrechter stond niet goed opgesteld om te kunnen constateren, dat de bal geheel over de lijn was gegaan. De laatste 25 minuten probeerde Spakenburg toch nog een resultaat te behalen. Het werd weer billen knijpen voor de roodzwarte aanhang. De beste kans op de gelijkmaker was er nog voor een tot op het bot gemotiveerde Lowie van Zundert (oud-Treffers). In de 85e minuut leek hij te gaan scoren maar met een uiterste krachtsinspanning wist een opnieuw in topvorm verkerende Niels Kornelis de bal nog tot hoekschop te verwerken.
Het bleef bij de bij 1-0, waarmee De Treffers zich liefst op de tweede plaats wat vaster nestelt in de top van de ranglijst.