Twee bomen vallen door omheining De Treffers en blokkeren de Koningin Wilhelminaweg.
Twee bomen vallen door omheining De Treffers en blokkeren de Koningin Wilhelminaweg. Foto: Duuk Willms

Storm Dudley hield brandweerlieden in Groesbeek uit de slaap

Algemeen

GROESBEEK – De voorjaarsstorm Dudley die in de nacht van woensdag op donderdag ook over Groesbeek raasde, heeft de leden van de vrijwillige brandweer van Groesbeek uit de slaap gehouden. 

De eerste melding kwam om 00.48 uur toen een tweetal bomen vanaf het Treffers complex een gedeelte van de Koningin Wilhelminaweg versperde. De brandweer heeft de weg vrijgemaakt. De gevallen bomen hebben flink wat schade aangericht aan de omheining heen van het sportpark. Hierdoor is een schade ontstaan van enkele duizenden euro’s. 

Vervolgens moesten de brandweerlieden om 01.34 uur naar de Oude Holleweg in Beek waar de storm Dudley een boom omver geblazen had. Om 01.50 uur en donderdagmiddag om 14.55 moesten ze opnieuw naar de Oude Holleweg. Om 04.06 op de Mooksebaan – 500 meter van Herberg ’t Zwaantje versperde een omgewaaide boom een gedeelte van de Mooksebaan. Vrijwel tegelijker tijd kwam de melding dat de takken van een boom een gedeelte van de Oude Kleefsebaan versperden. Nadat de brandweer de takken van het wegdek had verwijderd kon het verkeer weer ongehinderd de weg gebruiken.