Politie is er klaar voor, op zowel Treffers locatie als het centrum van Groesbeek.
Politie is er klaar voor, op zowel Treffers locatie als het centrum van Groesbeek. Foto: Joop Verstraaten

Harde kern Spakenburg laat weten in Groesbeek gearriveerd te zijn

Algemeen

GROESBEEK – De harde kern van voetbalvereniging Spakenburg uit Spakenburg heeft via een foto op Internet laten weten gearriveerd te zijn in Groesbeek. 

Het bestuur van De Treffers - waar tegen Spakenburg zaterdagmiddag moest spelen op sportpark Zuid – heeft eerder laten weten – na samenspraak met burgemeester en politie - dat de harde kern van Spakenburg niet welkom is bij de wedstrijd vanwege de ongeregeldheden die de harde kern afgelopen week hebben veroorzaakt bij de thuiswedstrijd van Spakenburg. 

De politie heeft moeten optreden om de rust te laten terug keren. De politie was zaterdag in het begin van de middag massaal aanwezig met patrouille wagens, ME-bussen en motoragenten om eventuele ongeregeldheden rondom het Trefferscomplex en in het centrum van Groesbeek direct de kop te kunnen indrukken.
De hooligans hebben via een foto op internet hun komst in Groesbeek – boven aan de Stekkenberg met de volgende tekst ‘Hallo Groesbeek, daar zijn we weer. Stop stadion verboden, Bestuur tegen de Muur, Richten Laden Vuren. HKS is overal aanwezig’.

Dankzij de massale politie inzet is het rondom het Trefferscomplex en in het centrum van Groesbeek rustig gebleven en zijn er zover bekend geen aanhoudingen verricht. De voorzitter van De Treffers Theo Jochoms laat desgevraagd weten dat de wedstrijd zonder problemen is gespeeld. De samenspraak met burgemeester Slinkman en politie alsmede met De Treffers heeft ongetwijfeld zijn vruchten afgeworpen en is alles adequaat opgelost, aldus Jochoms.