Storm Eunice raasde vooral in Groesbeek

Algemeen

BERG EN DAL – De storm die vrijdagavond en -nacht over Berg en Dal raasde heeft voor de meeste schade in Groesbeek gezorgd. 

In Millingen vielen takken van een boom nabij de Boerenbond aan de Zalmstraat in die plaats en op de Rijksstraatweg viel een boom over het wegdek waarna de Rijksstraatweg enige tijd is afgesloten voor het verkeer. In Groesbeek ging het de hele nacht behoorlijk te keer. Het begon vrijdagavond toen het dak van een trappenhuis bij een appartementencomplex eraf waaide. Het dak kwam op het Treffersveld terecht maar richtte nagenoeg geen schade aan. 

In het begin van de avond viel de eerste boom op de Mooksebaan, later op de avond volgden er nog drie, waarop besloten werd de Mooksebaan voor het verkeer af te sluiten. Een automobiliste is tegen een boom gereden die op de Mooksebaan lag. Haar auto werd beschadigd, zelf liep zij geen persoonlijk letsel op. Op de Phillippuslaan in Heilig Landstichting vielen twee bomen tegen een huis, waardoor de gasleiding het begaf. Liander heeft de schade hersteld. 

Ook op de Meerwijkselaan in Berg en Dal moesten drie bomen eraan geloven. Op de Nieuwe Holleweg waren eveneens enkele bomen niet bestand tegen de kracht van Eunice, daar viel een boom op het dak van het pas geopende doven- en blindeninstituut van Kalorama. Op de Paap viel een dakplaat op een geparkeerde auto en op de Koningin Wilhelminaweg vernielde een vallende boom stond weer een gedeelte van de erfafscheiding op het Trefferscomplex. Nadat de Groesbeekse brandweerlieden alle wegen – op de Mooksebaan na – weer vrij hadden gemaakt, hebben ze nog bij hun Nijmeegse collega’s assistentie verleend.