Brandweerlieden druk bezig om slachtoffer te bevrijden.
Brandweerlieden druk bezig om slachtoffer te bevrijden. Foto: Joop Verstraaten

Bejaarde automobiliste slaat over de kop in Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK – Een bejaarde automobiliste uit Mook heeft maandagmorgen op de Mooksebaan in Groesbeek aan de rechterkant van de weg een boom geschampt en is daarna met haar auto over de kop geslagen. 

Het 77-jarige slachtoffer raakte bekneld in haar auto en is door de brandweer van Groesbeek uit haar benarde positie bevrijd. De automobiliste is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen. Een automobiliste die vanaf Mook achter het slachtoffer reed heeft diverse malen de schrik van haar leven gehad, omdat haar voorrijdster dan aan de rechterkant en dan aan de linkerkant van de weg rakelings langs de bomen reed. 

De Beugense heeft diverse malen op haar claxon gedouwd om de bestuurster te waarschuwen, maar daar werd niet op gereageerd. Vervolgens ging het mis, zij schampte een boom en sloeg over de kop. Via 112 werd direct alarm geslagen en toen kwamen de hulpdiensten snel ter plaatse. De auto van het slachtoffer is totaal vernield en wordt door een bergingsbedrijf afgevoerd. De Mooksebaan is tijdelijk voor onderzoek afgesloten, het verkeer wordt omgeleid via Molenhoek en Milsbeek.