Cor Peters manager Jan Linders overhandigt de cheque aan Piet Visser, voorzitter Repair Café Groesbeek.
Cor Peters manager Jan Linders overhandigt de cheque aan Piet Visser, voorzitter Repair Café Groesbeek. Foto:

Jan Linders Fonds actiejaar voor

Repair Café en Inloop op de Paap

GROESBEEK - Het Jan Linders Fonds kiest ieder jaar een lokaal goed doel. Voor 2020 hebben medewerkers van de Jan Linders supermarkt in Groesbeek gekozen voor het Repair Café en Inloop Op de Paap.

In het Repair Café  repareren vrijwilligers defecte spullen zoals huishoudelijke apparatuur, computers, telefoons, fietsen en kleding. Doel is de afvalberg te verminderen en (buurt)contacten te leggen. De slogan is: 'Weggooien? Mooi niet'.

Inloop Op de Paap is een laagdrempelige ontmoetingsplek gericht op kwetsbare mensen. De Inloop organiseert het tweewekelijkse buurtsoepje, biljarten, dagelijkse maaltijden, allerlei workshops en het maandelijkse Repair Café. Op 6 maart 2020 startten vrijwilligers van het Repair Café  en de Inloop met de eerste actie in de supermarkt. Dit had het begin moeten zijn van een heel jaar vol activiteiten. Corona maakte jammer genoeg dat het in 2020 bij deze ene actie bleef. In 2021 werden het Repair Café en de Inloop opnieuw het goede doel van het Jan Linders Fonds. "We hoopten op veel acties in de winkel. Maar weer stak corona een spaak in het wiel en was er geen ruimte voor activiteiten door de vrijwilligers."
Gelukkig zorgde Jan Linders zelf voor een voorjaars- en najaarsactie waarbij onder andere vlaaien en stollen verkocht werden. Per verkocht product ging één naar het goede doel. Verder bood Jan Linders klanten gelegenheid om statiegeld te doneren. Deze activiteiten zorgden samen voor een heel mooi eindbedrag! Met dank aan het Jan Linders Fonds.