Het nieuwe ooievaarsnest wordt vakkundig geplaatst. (foto: Bert Roodbeen)
Het nieuwe ooievaarsnest wordt vakkundig geplaatst. (foto: Bert Roodbeen) Foto: Bert Roodbeen

Nieuw ooievaarsnest

in Kekerdom geplaatst

KEKERDOM – Een dag na de storm Eunice werd zaterdag 19 februari het ooievaarsnest in de wei naast de kerk weer terug geplaatst. Het was eerder omgevallen door de slechte staat van nest en stam, met regelmaat stond de paal de afgelopen tien jaar in het water.

De nestenbouwers Kees van Kuppenveld en Johan van Deelen hebben een week eerder bij loonbedrijf Daamen het nieuwe nest van wilgentenen op een karwiel gevlochten. Nu hebben ze de daarop volgende klus samen met vrijwilligers Wijnand Jurrius en Harry Hampsink geklaard, geholpen door een kraan van het loonbedrijf. Het werd beklonken met een borrel. Hopelijk net op tijd, een ooievaars koppel was al op bomen in de buurt begonnen met het bouwen van een nest, dat ook weer door de storm is vernield. 

Drie schoren gesponsord door Staatsbosbeheer worden zo spoedig mogelijk geplaatst. Diverse belangstellenden volgden het van dichtbij. Overigens heeft de storm ook het ooievaarsnest aan de Plezenburg uit balans gebracht en ligt het nest scheef op de paal.