Duurzaam met regenwater omgaan?

BERG EN DAL – Wilt u op een duurzame manier omgaan met water ? En de planten en dieren in uw tuin een handje helpen? Overweeg dan om uw regenpijp los te maken van het riool. De gemeente Berg en Dal heeft hier een aantrekkelijke subsidie voor.

Waarom uw regenpijp loskoppelen? Door klimaat verandering wordt het weer in Nederland extremer. Steeds vaker regent het heel hard of is het erg lang droog in Nederland. Nu komt veel regenwater nog terecht in het riool. Als het hard regent kan het riool overstromen. Door uw regenpijp van het riool af te halen, verkleint u de druk op het riool, de kans op overstroming van het riool is dan kleiner.
U vangt het regenwater op in uw tuin. Bijvoorbeeld in een regenton en infiltratiekratten. Water in de regenton kunt u goed gebruiken voor potten en bakken in uw tuin. Kamerplanten maakt u ook extra blij met het zachte regenwater. Bovendien draagt het afkoppelen bij aan het tegengaan van de alsmaar lagere grondwaterstand.

Subsidie

De subsidie bedraagt 8,00 euro per vierkante meter afgekoppeld dakoppervlak met een maximum van 500 euro per aanvraag. Per adres kan men maar een maal subsidie aanvragen. Vraag de subsidie aan voordat u begint met afkoppelen. Meer informatie staat op: https://wwwbergendal.nl/subsidie-afkoppelen-regenpijp.

Afkoppelcoach

Afkoppelcoach Lanny Olie kan u advies geven en u helpen bij het aanvragen van subsidie. Lanny is te bereiken via afkoppelen@bergenndal.nl of 06 58076183.