Boekbespreking in kerk Groesbeek

GROESBEEK - Op 8 maart om 20.00 uur komt ds. Johan Dorst voor de tweede keer dit seizoen naar Groesbeek om een boekbespreking te doen.

"We zijn blij om hem na een afwezigheid van twee jaar weer te mogen begroeten. Een korte toelichting op het boek dat  besproken wordt 'Het geheim van de Guccikoffer – Pauline Terreehorst'.
Bij Sotheby’s biedt Pauline Terreehorst in 2004 op een vintage Gucci-koffer. Er blijken jurken, bontkragen en kanten voiles in te zitten. Maar ook albums met ansichtkaarten, van een moeder en een dochter die tussen 1900 en 1940 in een kasteel onder Salzburg woonden. Die moeder leefde tijdens de gruwelijkste jaren van de twintigste eeuw.
Het geheim van de Gucci-koffer opent een poort naar een wereld die verdwenen is, naar steden die nu in andere landen liggen en hun naam verloren. Naar adellijke families die in Midden-Europa op grote landgoederen woonden, waar de vondst van kolen en ijzer tot fortuinen leidde.

Een interessant en prettig leesbaar boek voor iedereen met belangstelling voor maatschappelijke bewegingen in de eerste helft van de Twintigste Eeuw. Aan de hand van fragmenten worden die onder de loep genomen. Ook kijken we naar de rol van de kerk op het gehele gebeuren tussen de beide wereldoorlogen.

Plaats: De Serre van de Protestantse Kerk, Kerkstraat 18 in Groesbeek. Voor deze bijeenkomst geldt: Graag vooraf aanmelden per mail: w.moll@kpnmail.nl of per telefoon: 024 3974353 én een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.