Burgemeester Slinkman: 'Ik heb geen

vergunning geweigerd voor straatcarnaval'

GROESBEEK – "Hoe kan ik een vergunning voor straatcarnaval weigeren, als er geen vergunningaanvraag is ingediend", aldus burgemeester Slinkman over de ontstane verwarring. "Wij als gemeente doen er alles aan om de carnaval 2022 zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen.

"In gesprekken met ondernemers is steeds duidelijk gemaakt dat het plaatsen van tenten zonder constructieve toetsing niet mogelijk is. Aan de veiligheid van onze inwoners zijn moeilijk snelheid winnende concessies te doen. Het gaat goed totdat het niet goed gaat", aldus burgemeester Slinkman.
Slinkman voelt zich ook gesterkt door het SOK dat schriftelijk heeft laten weten bewust af te zien van het organiseren van carnavalsactiviteiten, aldus Johan Verheij. Het SOK had overigens wel een vergunning aangevraagd, maar vindt de resterende tijd onvoldoende om een evenement goed te kunnen organiseren.

In Groesbeek hebben horeca-ondernemers de handen in elkaar geslagen en een kroegentocht in de eigen café’s en zalen, waar geen vergunning voor nodig is, georganiseerd. Slinkman waardeert de grote en snelle inzet van deze ondernemers waarvan Cindy Hopmans een van de trekkers is. "Daar neem ik mijn petje vooraf", aldus Slinkman. In het centrum sluit de gemeente de straat af vanaf Pandje 4 tot aan Lavie voor het straatcarnaval maar zonder tap buiten en zonder live muziek buiten.