Uitgestelde ontmoeting met

Nijmeegse dichter Daan Carstens

NIJMEGEN - Op 5 maart worden in het Poëziecentrum, gevestigd achterin de Mariënburg Bibliotheek, eerst tijdens de Lunchpauzepoëzie vanaf 12.00 uur de nieuwe aanwinsten besproken. Daarna is er vanaf 14.00 uur de eerder uitgestelde Ontmoet De Dichter met Daan Cartens.

In de bekende kleinschalige setting wordt deze Nijmeegse dichter door Wim van Til ongetwijfeld bevraagd over zijn recent gepresenteerde bundel met de meerduidige titel ‘Mijn vriend herinnering’. Het is zijn vijfde bundel. Hans Puper schrijft op Meander, nov 2021, dat dood, verleden en het nu er onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Hij vindt de poëzie aangrijpend, persoonlijk en tegelijkertijd van alle tijden.

De verdiensten van Daan Cartens voor de letteren bestaan ook uit redactiewerk (onder andere Bzzlletin) en co-auteurschap (diverse Schrijversprentenboeken). Hij stelde een bloemlezing samen uit het werk van Hans van de Waarsenburg. Hij is conservator bij het Literatuurmuseum. Kortom genoeg stof tot praten. Ook voor het publiek dat mee kan doen.
Hartelijk welkom, graag aanmelden via poeziecentrumnederland@gmail.com. Bij het entreeticket krijgt u een korting bon voor aankoop van poëzie uit de Tekoopkast.

Korte vooruitblik op de overige maart-agendering: 12 maart bij Ontmoet De Dichter Joke van Leeuwen. 19 maart 11.00 uur de maandelijkse Poëziewandeling en rond tweeën aandacht voor de alternatieve poëzieweekgeschenken, omdat uitgeverij crU- die nu vijf jaar op een rij heeft verzorgd. Op 26 maart 14.00 - 16.30 uur is het Open Dicht Podium.