Kerkbestuur in gesprek

met parochianen

REGIO - Kerken zijn markante gebouwen die dorpen ‘smoel’ en karakter geven. Maar ín de kerken wordt het steeds stiller.

Minder kerkgangers, missen en vrijwilligers. Daarnaast stijgende kosten voor verwarming, het verplicht inhuren van professionals en voldoen aan wettelijke richtlijnen. In de regio worden kerken gesloten. Het bisdom Roermond wil van 300 naar 50 parochies. Waar moet dat naar toe?

Het kerkbestuur van Ven-Zelderheide, Ottersum, Milsbeek, Middelaar, Mook en Molenhoek (Vommm) wil de parochianen graag bijpraten over deze ontwikkelingen.
Ook wil het kerkbestuur graag weten hoe de parochianen denken over Kerk-zijn in deze tijd. Is dat het bezoeken van een zieke dorpsgenoot? Samen vieren tijdens de Mis? Een praatje maken op straat?
Hoe verbindt het geloof ons (nog)? Heeft Jezus als brenger van de Blijde Boodschap iets te maken met ons leven? Het kerkbestuur nodigt alle parochianen van harte uit om van gedachten te wisselen.

De bijeenkomsten zijn van 19.30 tot 21.30 uur: 17 maart Ven-Zelderheide in zaal De Uitkomst, 21 maart Mook in ’t Môks Café, 23 maart Ottersum in Eetcafé & Cafetaria Buurman, 28 maart Middelaar in MFC De Koppel, 30 maart Molenhoek in sacristie kerk Molenhoek en 9 mei Milsbeek in Zalencentrum Trefpunt.