Schakers weer achter het bord in Mook

MOOK - Nu de coronamaartregelen zijn verdwenen is de schaakcompetitie in Mook weer hervat. De interne competitie van de SV Mook is weer in volle gang. Eerder waren de externe competities al begonnen. 

Het KNSB-team van schakers uit Mook en Groesbeek beleefde tegen het Nijmeegse SMB 2 een top dag. Er werd met liefst 7½-½ gewonnen.
Het feest werd nog mooier toen het bericht kwam dat concurrent Eindhoven 3 onverwachts had verloren.

In SOS-competitie blijft Mook 2 maar winnen. In Wijchen keek het bijna de gehele avond tegen een kleine achterstand aan maar de laatste twee spelers zorgden voor een zege voor de bezoekers. De druk die Huub Blom op de zwarte stelling uitoefende werd zijn tegenstander laat op de avond te machtig. Spannend was het slotduel met aan beide kanten tijdnood en matige zetten. Het was uiteindelijk Emiel Laurant die met een paardvork met duel wist te beslissen.
Dezelfde Emiel is de enige speler die in de interne competitie in de tweede periode beide partijen wist te winnen.

In maart moet de interne competitie vaak gaan wijken voor de externe competitie. Veel uitgestelde wedstrijden moeten worden ingehaald. Mook 2 moet twee keer aan de bak en Mook 1 liefst drie keer! En in dezelfde maand moet het KNSB-team de koppositie gaan verdedigen in Oss. Het wordt een spannende maand!