De Lange Pier aan de gevel van de klokkentoren. (foto: Joop Verstraaten)
De Lange Pier aan de gevel van de klokkentoren. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Gemeentebestuur wenste

iedereen een fijn carnaval

GROESBEEK – Het gemeentebestuur van Berg en Dal heeft traditiegetrouw de inwoners van Berg en Dal via een groot spandoek aan de Klokkenroren van het gemeentehuis iedereen een gezellige carnaval toegewenst. 

Deze traditie is in het carnavalsseizoen 2002- 2003 door de toenmalige Prins Ummenie de 43ste van de Feestneus Rob van Elst in het leven geroepen als ‘De Lange Pier'.
Het eerste jaar veroorzaakte het spandoek de nodige schade aan de klokkentoren door de wind maar door een andere bevestiging is dat euvel opgelost. Nu is het spandoek ‘De Lange Pier ‘weer bevestigd met behulp van een hoogwerker van Bakker uit Groesbeek.

Sleuteloverdracht

In het geniep heeft vrijdagmiddag de sleuteloverdracht plaats gevonden op de wethouders kamer in het gemeentehuis. De fotograven die hier op af waren gekomen werden teruggestuurd door wethouder Sylvia Fleuren in opdracht van burgemeester Slinkman. De reden was zo liet zij weten dat de wethouderskamer te klein was om ook nog de fotograven te hunnen herbergen.
De fotograven gingen schoorvoetend weg. want dit hadden ze nog nooit meegemaakt in Groesbeek tijdens de opening van het carnaval.