De schuren die burgemeester Slinkman drie maanden gesloten heeft. (foto: Joop Verstraaten)
De schuren die burgemeester Slinkman drie maanden gesloten heeft. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Drugsschuur aan Wylerbaan gesloten verklaard

GROESBEEK – Op woensdagmorgen 17 november 2021 heeft de politie een inval gedaan in een schuur aan de Wylerbaan in Groesbeek naar aanleiding van een tip. Er werd in de desbetreffende schuur een wietkwekerij aangetroffen van 81 hennepplanten. 

De wietkwekerij is door een gespecialiseerd bedrijf ontmanteld en de apparatuur zoals assimilatielampen, koolstof filters alsmede de afzuiginstallatie is in beslag genomen en vervolgens vernietigd. Medewerkers van Liander constateerde dat de stroom illegaal afgetapt werd. De politie heeft een boot en een jetski die voor de deur in de schuur van de wietkwekerij stonden in beslag genomen en afgevoerd. Naar aanleiding van het onderzoek heeft burgemeester Slinkman de bedrijfsruimte (schuur) aan de Wylerbaan gesloten verklaard voor een periode van drie maanden van 24 februari 2022 tot 24 mei. 

De schuur is momenteel zichtbaar afgesloten en de deuren zijn verzegeld. Het betreden van het pand is verboden en strafbaar. De burgemeester heeft het pand vanwege een overtreding van de Opiumwet gesloten omdat een hennepkwekerij bovendien kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast en brandgevaar. Slinkman laat weten dat in de gemeente Berg en Dal streng zal worden opgetreden tegen de productie en handel in drugs en alle overlastvormen die dat met zich meebrengt. Slinkman roept de inwoners op om drugsactiviteiten te blijven melden, zodat we samen onze gemeenschap veilig houden. De schuren zijn eigendom van manege De Vossenheuvel, die ze vervolgens weer verhuurd heeft.