Eerste workshop over energietransitie enthousiast ontvangen

Energiecafé Mook en Middelaar

MOOK - De deelnemers aan de eerste workshop van het Energiecafé Mook en Middelaar 'In één avond wegwijs in de energietransitie' op 24 februari waren na afloop erg enthousiast. 

Reacties varieerden van "Helder en zeer informatief verhaal", "een wake-up call", "leerzaam" tot "goed zicht op hoe breed het probleem is en waar onze gemeente staat". De samenhang tussen de diverse onderwerpen kwam goed uit de verf, met steeds een verwijzing naar de lokale situatie in de gemeente.

Tijdens deze korte workshop werden de deelnemers in één avond bijgepraat over ingewikkelde begrippen zoals klimaatverandering, klimaatadaptatie, energietransitie, warmtetransitie, aardgasvrij en wat men zelf zoal kan doen. Er was veel ruimte voor vragen, onderlinge uitwisseling en antwoorden. 

Deze workshop is voor bewoners van Mook en Middelaar en wordt herhaald op 17 maart; er is nog plek voor enkele deelnemers. Aanmelden is noodzakelijk. Locatie: Mok's Café, Mook, aanvang 19.30 uur. Aanmelden via https://maasburen.nl/pagina/energiecafe/agenda.