Germania en Achilles’29

in patstelling

GROESBEEK – Nadat Achilles’29 door de familie Derks (Linde) van de voetbalaccommodatie aan de Cranenburgsestraat ‘de Heikant geheten’ wegens diverse problemen moest vertrekken, nadat de rechter uitspraak had gedaan, werd de vereniging opgevangen door voetbalvereniging Germania. 

In eerste instantie leek dat de oplossing voor Achilles’29 te zijn maar al snel vertoonde dit samengaan de nodige schuurtjes die uitmondde door de nodige problemen, en dreigde dat het samengaan te gaan mislukken. Ook werd er bij de gemeente aangeklopt om te bemiddelen maar die liet weten dat de KNVB haar diensten aanbood om uit de impasse te komen. Op de vraag aan de wethouder Annelies Visser wat de stand van zaken was, liet zij via een mail weten dat de gemeente daar geen mededeling over kon doen. Daarop werd er contact opgenomen met bestuurslid Willie Verbeet van Germania , die was duidelijk; ‘Wij als Germania hebben voorgesteld de omzet van de kantine en de kosten fifty-fifty te verrekenen en daar ging het bestuur van Achilles’29 niet mee akkoord. Wij houden ons aan het voorstel. Als het bestuur van Achilles’29 het uiteindelijk niet accepteert, dan kunnen ze 30 juni 2022 van ons sportpark vertrekken, ze mogen het seizoen afmaken en dan vertrekken', aldus Willie Verbeet bestuurslid van Germania. 

Voorzitter van Achilles’29 Pjotr van der Horst laat weten dat het genuanceerder is zoals voorgesteld. 'Ook wij zijn voor een fifty-fiftyregeling voor zowel de inkomsten uit de bar als de kosten zolang het maar eerlijk gebeurt. Vooral de verdeling van de kantine-opbrengst moet op basis van vertrouwen gaan. Maar er is geen wederzijds vertrouwen, je moet het wel willen. Wij en onze leden voelen ons niet welkom op sportpark Noord en dat is jammer', aldus Pjotr van der Horst, 'Wij willen gewoon voetballen. Momenteel zijn we in gesprek met de gemeente Berg en Dal of die iets voor ons kunnen betekenen.'