Joke van Leeuwen in het poëziecentrum

Algemeen

NIJMEGEN - Zaterdag 12 maart vanaf 14.00 uur is dichter Joke van Leeuwen te gast in het Poëziecentrum Nederland, gevestigd achterin de Nijmeegse bibliotheek Mariënburg. Ontmoet De Dichter…Joke van leeuwen wordt de 152e aflevering in deze populaire reeks. Ook zij wordt geïnterviewd, ook zij draagt voor en ook zij beantwoordt vragen van bezoekers.

Joke van Leeuwen is een multi-talent. Ze schrijft romans, poëzie en kinderboeken. Ze tekent ook en treedt op. Ze werd geboren in Den Haag (1952), verhuisde op haar dertiende met het ouderlijk gezin naar Brussel, en woonde onder meer in Amsterdam en Maastricht. Momenteel woont ze in het centrum van Antwerpen, waar ze in 2008 en 2009 stadsdichter was.

In maart 2021 verscheen haar nieuwe roman ‘Mijn leven als mens’: ‘Er zijn ontelbare verhalen geschreven over families, relaties, vriendschap, liefde en de valkuilen van het leven, maar weinigen doen het zo inventief, prikkelend, grappig, ontroerend en stilistisch fijnzinnig als Joke van Leeuwen in ‘Mijn leven als mens’. (Het Nieuwsblad *****). Haar werk is veelvuldig (meer dan twintig talen) vertaald en bekroond.
In 2000 ontving ze de Theo Thijssenprijs voor haar kinderboekenoeuvre. In 2012 kreeg ze de Constantijn Huygensprijs voor haar hele oeuvre.
Hartelijk welkom als u O.D.D…Joke van Leeuwen bij wilt wonen. Graag aanmelden via poeziecentrumnederland@gmail.com., entree tien euro. Verder lezen? Op Joke van Leeuwen - Auteur, tekenaar en performer.