Anita als interim voorzitter aan het woord.
Anita als interim voorzitter aan het woord. Foto: Muziekvereniging Vlijt en Volharding

Anita van Iperen erelid van Vlijt en Volharding Heumen

Algemeen

HEUMEN - Op de onlangs gehouden ledenvergadering van muziekvereniging Vlijt en Volharding in Heumen is Anita van Iperen-Thoonen unaniem door de leden benoemd tot erelid van de vereniging. 

De voordracht daartoe volgde nadat Anita afgelopen jaar de rol van interim voorzitter kon overdragen aan de tot voorzitter benoemde Peter Verhoeven. Deze voordracht lag er dus al even maar moest geheim blijven en wachten op het moment dat deze formeel in stemming kon worden gebracht op de ledenvergadering. De benoeming was unaniem. Anita is al ruim 38 jaar lid van muziekvereniging Vlijt en Volharding.

Anita speelt vanaf het begin op de bugel. Sinds 1995 is ze bestuurslid van de vereniging met de zeer belangrijke taak van secretaresse. Hét aanspreekpunt van de vereniging. Daarbij waar nodig bij activiteiten ondersteund door haar Nico die al net zo enthousiast is voor de vereniging, met name bij het inzamelen van oud ijzer (schrijf maar vast op in uw agenda oud-ijzeractie Heumen 23 april).

Anita staat binnen de vereniging bekend als een harde werker. Liever zelf doen dan wachten tot een ander dit oppakt. Aanpakken dat heeft ze wel geleerd thuis op het boerenbedrijf. In haar 28-jarige bestuursperiode heeft ze ook twee maal tijdelijk het voorzitterschap waargenomen (als interim-voorzitter). De laatste keer vervulde ze deze dubbelrol liefst vanaf 2015 tot 2021. Daarbij was ze dus niet alleen het aanspreekpunt, maar ook het manusje-van-alles en zeker ook het gezicht naar buiten voor de vereniging.

De vereniging is haar hiervoor zeer erkentelijk. Vandaar ook dat de benoeming tot erelid zeer verdiend is.