Afbeelding

Hálló Wikke!

Algemeen

REGIO - Farnosh Amini vertelt: “Zo leuk om Wikke weer te zien en spreken. Daar word ik blij van! Vanaf mijn achtste jaar woon ik in Nederland. Ik was 15 jaar toen wij in Groesbeek kwamen wonen. Na ruim zeven jaar AZC was dat een verademing: een huis! We konden ons geluk niet op.”

“Met een huis alleen ben je er niet. Het is belangrijk dat er mensen zijn die helpen en je de weg wijzen in Nederland. Ons gezin kreeg toentertijd via Forte Welzijn hulp van Wikke en haar collega’s.  Zij keek naar ons om. Letterlijk! Ze luisterde. Hielp met invullen van papieren, vertelde van Nederlandse gewoonten, stimuleerde en maakte ons weer trots. 

Door haar werd ons netwerk groter en werd Groesbeek steeds meer ons thuis. Ik zag en ervaarde hoeveel steun zij mijn ouders gaf. In mijn hoofd rijpte het plan: “Als ik later groot ben, wil ik ook mensen helpen.” Dat liet mij niet meer los. Ik wist het zeker, stemde mijn studie erop af en in 2019 ben ik Agile Welzijn, meer culturenspecialist, begonnen. Mede dankzij de steun die Wikke ons gezin gaf ben ik geworden wie ik ben. En nu ontmoet ik haar weer op een cruciaal punt in mijn leven. Mijn bedrijf groeit, heeft letterlijk meer ruimte nodig en die vind ik bij haar op de Stekkenberg in Voorzieningen hart op de Heuvel. Het voelde meteen weer goed. Wikke heeft sociaal kapitaal ook hoog in het vaandel staan. We gaan elkaar versterken. Ik heb er zin in! Zij ook!” (Wordt vervolgd). www.agile-welzijn.nl