Een van de deelnemende kapellen.
Een van de deelnemende kapellen. Foto: Fanfare Wilhelmina

Top Kapellen Festival in Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK – Op 20 maart wordt er in cultureel centrum De Mallemolen een Top Kapellen Festival - nadat het tweemaal is afgelast – gehouden door fanfare Wilhelmina uit Groesbeek. Vanaf 11.00 uur zullen vier goede blaaskapellen de bezoekers een gezellige middag gaan bezorgen en laten genieten van de mooie muziek.

De deelnemende kapellen zijn:

Blaaskapel de Rozenbottels uit Haps

Deze gezellige kapel heeft zich toegelegd op Tsjechische volksmuziek en met name de Mährische- en Egerländermuziek. De blaaskapel is in 1968 opgericht en is daarmee een van de oudste kapellen in de regio.

Die Original 
Grune Felder Musikanten

Deze nieuwkomer in de blaasmuziek bestaat uit professionele en (top-)amateurmuzikanten die houden van Egeländer en Bôhmische muziek. Ze zijn één van de, al geplaatste finalisten van de wedstrijd Copa Kapella, georganiseerd door het Wereld Muziek Concours en Woodstock, waar ze zaterdag 17 juli mogen optreden.

Freunde Echo

Op veler verzoek neemt Freunde Echo weer deel aan dit festival. Een kapel die opgetreden heeft in Tsjechië, Oostenrijk, Duitsland, Luxemburg, België en heel veel in Nederland. Er waren jaren bij van zeventig optredens. De kapel is gespecialiseerd in met name de Moravische muziek aangevuld met Bôhmische muziek en uiteraard ook bekende schlagers .

Blaaskapel De Pompzwengels

De uit Geffen afkomstig blaaskapel is opgericht op 6 december 1964, ontstaan als carnavalsorkest. Het repertoire bestaat uit Egerländer, Tsjechische en moderne muziek. Het is deze muziek die de harten van de muzikanten gestolen heeft. Zij maken van ieder optreden een feest.

De entree voor de gehele dag die om 11.00 uur begint, bedraagt zeven euro.