Afbeelding
Foto:

Sean Webster naar

Grand Café De M’ooije Waard

MILLINGEN - Sean Webster hadden we al een tijdje in ‘t vizier. Op zondagmiddag 20 maart, om een uur of drie, verzorgt de uit Sheffield afkomstige singer-songwriter en gitarist een puike middagvoorstelling in Grand Café De M’ooije Waard, aan de Sint-Willibrordstraat 20 in Millingen aan de Rijn.

Niet zo lang geleden noemde Johan Derksen Sean Webster de beste blueszanger die er in Nederland rondloopt. “Well, you like him or you hate him”, feit is wel dat de gelouterde muzikant gezegend is met een karakteristiek eigen stemgeluid, die ergens tussen Chris Stapleton en Joe Cocker in zweeft. Als gitarist legt hij veel passie in zijn spel en bezit hij ook nog eens over de gave om prima eigen songs te schrijven. 

Webster toerde niet alleen veel door Europa maar is intussen ook een graag geziene gast in de Amerikaanse blues-rock scene. In Nederland was Webster, afgelopen zomer, veel op TV te zien samen met Erwin Java’s Travel Party bij De Oranjezomer op SBS 6. Wat in het vat zit verzuurt niet zullen we maar zeggen. Sean Webster is uiteindelijk geen blues vernieuwer maar buigt ook niet voor zogenaamde blues puristische normen. Hij volgt zijn hart tijdens zijn live shows. Met persoonlijke verhalen, verstopt in een cover of eigen geschreven song, hij verbind zich, hoe dan ook, met het publiek.

De entree voor deze Real Roots Cafe LIVE sessie bedraagt vijftien euro. Grand Café De M’ooije Waard wil het concert zo comfortabel en veilig mogelijk laten plaatsvinden. De coronaregels voor de horeca worden gehanteerd.