Presentatie landschapsplan zonnepark Berg en Dal tijdens inspirerende wandeling

BERG EN DAL - De initiatiefnemers van het zonneparkproject tussen Leuth, Kekerdom en Millingen aan de Rijn verzorgen op zaterdag 5 maart van 13.00 tot 14.30 uur een inspirerende wandeling. Met een mooie tocht door de Ooijpolder betrekken zij direct-omwonenden bij de nieuwe plannen voor het landschap van het te realiseren zonnepark. 

De tijdens de wandeling opgehaalde reacties en ideeën op het landschapsplan nemen de initiatiefnemers mee in het definitief ontwerp van het zonnepark, dat in mei wordt opgeleverd. Om het ontwerp van het zonnepark, dat voor 50 procent bestaat uit zonnepanelen en 50 procent uit natuur, goed in dit landschap te laten passen, deden experts de afgelopen maanden ruimtelijk onderzoek. Dit leverde belangrijke uitgangspunten op voor het landschapsplan. 

Wandeling met gids
door de Ooijpolder

Direct-omwonenden krijgen, onder begeleiding van de directeur van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap Jaap Dirkmaat, uitleg over het landschapsplan tijdens een inspirerende wandeling door de Ooijpolder. Met een wandeling door deze natuur krijgen omwonenden een helder beeld over hoe Zonnepark Berg en Dal het gebied nieuw leven kan inblazen. Het zonnepark helpt namelijk niet alleen bij het behalen van de klimaatdoelstellingen van de Nederlandse overheid. Minstens zo belangrijk is dat het zonnepark het gebied herstelt en leefbaar maakt voor dier, mens en natuur.

Aanmelden voor de wandeltocht

Woon je in de buurt van het te realiseren zonnepark en deel je graag jouw vragen, ideeën en opmerkingen over het landschapsplan? Meld je dan aan voor de gratis wandeltocht via info@zonneparkbergendal.nl.