Bij in actie bij de Zuidmolen. (foto: Marije Barel (MyBesign.nl)
Bij in actie bij de Zuidmolen. (foto: Marije Barel (MyBesign.nl) Foto: Marije Barel (MyBesign.nl

B(l)ij verrast

met voorjaarsinluiding

GROESBEEK - Bij de Zuidmolen fotografeerde Marije Barel deze prachtige bij aan het werk op 2 maart. Ze maakte een rondwandeling om inspiratie te vinden voor een nieuw grafisch werk van Groesbeek, maar stuitte daarbij op deze bezige bij. 

Tijdens mijn wandeling zocht ik naar iconische kijklijnen in het dorp, de zuidmolen, het gemeentehuis en de kerken. Ik wil een nieuw abstract werk maken in mijn atelier MyBesign, waaruit de identiteit van Groesbeek blijkt voor tijdens de kunst en kitsch route later dit jaar. Maar gelijk bij de start van mijn route zag ik al hoe actief de bijen waren.

Bijen zijn enorm belangrijk voor bloeiende bomen en planten. Niet alle bijen overleven de winter, er zijn vele verschillende soort zoals bijvoorbeeld de metsel en de honingbij. De een leeft solitair de ander in zwermen. Wil je iets doen voor de bij? Laat bladeren liggen en zorg voor grond waar ze holletjes in kunnen maken, hang een insectenhotel op van goede kwaliteit zonder scherpe randen in de bijen buisjes. Bij droogte drinken ze graag uit ondiep water. Doe mee aan de niet-maaien-meimaand.