SV Mook op titelkoers

MOOK - Beide teams van de schaakvereniging Mook hebben onlangs weer gewonnen in de externe competitie. Het eerste team versloeg ASV 5 uit Arnhem met 4½-1½. Na deze overwinning staat het team met 7 punten uit vier wedstrijden nu aan kop. 

Ondanks de overwinning liet het team de kans liggen om het aantal bordpunten flink op te voeren. David Norris gaf het goede voorbeeld met een vlotte zege. Jan Spoorenberg, Wim Gielen en Piet de Leeuw wonnen ook. Niek van Diepen speelde remise, terwijl Jorg Benningshof kopje onderging.

Het tweede team kreeg medekoploper De Cirkel 2 uit Ede op bezoek. Beide teams stonden met acht matchpunten aan kop. De zege van Mook 2 kwam geen enkel moment in gevaar. Byron Eekhout zette het team al snel op voorsprong met een fraaie aanvalspartij. Hans van den Ende en Rob Boesten speelden beiden remise. Kopman Huub Blom speelde een onderhoudende partij die beslist werd door zijn vrijpion.

Het beslissende punt kwam opnieuw van Emiel Laurant. In het eindspel veroverde hij een pion en speelde het daarna keurig uit. Tot slot moest Rob Jansen buigen in een enorme aanval die hij over zich heen kreeg. Met tien punten uit vijf wedstrijden staat het team nu alleen aan kop. Op 17 maart spelen de teams weer voor de externe competitie.