Afbeelding
Foto:

Dudok Quartet Amsterdam

speelt in kerk Mook

MOOK - Op zondag 20 maart om 20.00 uur geeft het Dudok Quartet Amsterdam een kamermuziekconcert in de H. Antonius Abt-kerk van Mook. Dudok Quartet is een van de meest veelzijdige en aansprekende strijkkwartetten van dit moment. Met openhartig en bezield spel delen ze de kern van de muziek met luisteraars over de hele wereld. 

Ze laten zien én horen dat de muziek die zij spelen niet oud of nieuw is, maar altijd weer muziek van nu. Muziek die gehoord moet worden. Muziek die ontroert, ontregelt en een onuitwisbare indruk maakt. Met hun muziek gaan ze in dialoog met het publiek, in concertzalen, op scholen, op festivals, en ook online.

Het kwartet bestaat uit Judith van Driel (viool), Marleen Wester (viool), Marie-Louise de Jong (viola), David Faber (cello). Het Dudok Quartet is op veel van de grote Europese en Noord-Amerikaanse podia en tijdens festivals opgetreden. Recente hoogtepunten zijn het Weense Konzerthaus, Wigmore Hall, Beethoven Haus Bonn, Park Avenue Armory New York, Festspiele Mecklenburg Vorpommern, West Cork Chamber Music Festival en de Amsterdam String Quartet Biënnale. Ze zijn ook regelmatig te zien in het Amsterdamse Concertgebouw en Amsterdamse Muziekgebouw. En uiteraard ook bij Podium Witteman.

Voor programma en kaartjes (20 euro) zie: kamermuziekmookenmiddelaar.nl.