Na 20 maart verdwijnt Scapino voor anderhalf jaar uit straatbeeld. (foto: Joop Verstraaten)
Na 20 maart verdwijnt Scapino voor anderhalf jaar uit straatbeeld. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Scapino verdwijnt voor

anderhalf jaar uit Groesbeek

GROESBEEK – De Scapinowinkel op het Marktterrein in het centrum van Groesbeek is momenteel alles aan het uitverkopen. De project-ontwikkelaar, die gaat op die plaats appartementen met daaronder een winkel, enkele winkeltjes en mogelijk een café bouwen. 

De ontwikkelaar heeft  echter laten weten dat Scapino de zaak moet sluiten, omdat op die plek het voormalige Hemapand en Scapino gesloopt moeten worden voor de appartementen. Daarop heeft de directie van Scapino laten weten momenteel alles in de winkel met 70 procent korting te verkopen en dat de winkel op 20 maart dicht zal gaan, aldus de heer Dijkstra van Scapino.’Wij verdwijnen zeker anderhalf jaar uit het centrum van Groesbeek en het is nog niet zeker of wij daarna in Groesbeek terug zullen komen', aldus Dijkstra. 

“Wij hebben de projectontwikkelaar laten weten dat wij interesse hebben in de 600 m2 onder de appartementen, maar daar hebben we nog niets op gehoord, wij hebben zelfs daar verder nog geen gesprek met de projectontwikkelaar over gehad. Mocht het niet lukken, dan gaan wij in Groesbeek niet op zoek naar een andere locatie en verdwijnen wij als Scapino definitief uit het Groesbeekse straatbeeld", aldus Dijkstra. "Op zich is dat voor de cliënten niet zo’n goot probleem omdat er voldoende Scapinovestigingen in de omtrek van Groesbeek zijn."