Burgemeester Slinkman feliciteert het briljanten paar met een fraai bloemstuk. (foto: Peter Hendriks)
Burgemeester Slinkman feliciteert het briljanten paar met een fraai bloemstuk. (foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Mo Maddoe en Rosa Amieralie

uit Beek vieren briljanten bruiloft

BEEK – Het echtpaar Maddoe-Amierali zijn dankzij beider moeders al 65 jaar bij elkaar. 47 jaar geleden is het hele gezin Mo en zijn echtgenote en de twee zoons vanuit Suriname naar Nederland gekomen, dat was in 1975. Het briljanten paar woont op de Koningsholster in Beek en vieren hun briljanten huwelijksfeest op zondag 6 maart bij hun zoon Roy aan de Boterbloem 3 in Millingen aan de Rijn. 

Mo (83) en Rosa (82) zijn dankzij hun beide moeders – die goede vriendinnen van elkaar waren – aan elkaar voorgesteld en dat was meteen liefde op het eerste gezicht. Na een half jaar verkering gehad te hebben gaven Mo en Rosa het ja-woord tijdens de huwelijksplechtigheid.

Vader Mo was van beroep timmerman en bouwvakker, maar in feite was hij een alleskunner in de bouw waar hij best trots op was. Dat bewijst wel het feit dat hij tot zijn pensioen bij dezelfde werkgever gewerkt heeft. Moeder Rosa werkte in een restaurant als serveerster en eerder was zij kokkin in Suriname. 

Toen ze in Nederland kwamen, droeg zij de zorg voor het hele gezin. Het briljanten paar heeft twee zonen gekregen: Roy en Bas. Het paar is bijzonder trots op hun kleinzoon Sjeroe en achterkleinkind Yara, terwijl het tweede achterkleinkind op komst is.
De hobby’s van Mo waren vooral sleutelen aan auto’s en Mo was met alles en nog wat bezig in zijn schuur. Rosa houdt tot op de dag van vandaag van lekker koken, dat haar wel toevertrouwd is. Daarnaast mist zij geen enkele soap op tv.
Burgemeester Slinkman van Berg en Dal kwam maandag 7 maart – een dag na het eigenlijke feest het briljanten paar feliciteren met een fraai bloemstuk.