André bij de spontaan ingeleverde spullen.
André bij de spontaan ingeleverde spullen. Foto: Joop Verstraaten

100 matrassen voor Oekraïense vluchtelingen

Algemeen

GROESBEEK – André Brouwer van Kringloop Groesbeek Sint-Michael heeft liefst honderd nieuwe matrassen gekocht voor de Oekraïense vluchtelingen die Berg en Dal aan zullen doen. 

Dit is volgens André nog lang niet genoeg, er zijn er nog zeker tweehonderd inclusief bedden nodig om de vluchtelingen gewoon te kunnen laten slapen. Volgens André kunnen er in het voormalige gemeentehuis van Beek zo’n 150 vluchtelingen opgevangen worden en in de voormalige verpleegstersflat De Kentering op het terrein van Dekkerswald nog eens 150. 

Afgelopen week heeft de Kringloop spullen waaronder twaalf bedden gebracht naar de voormalige pastorie in Leuth, samen met groente en fruit. Burgemeester Slinkman verwacht dat er in Berg en Dal zo’n driehonderd vluchtelingen moeten worden opgevangen. André moest afgelopen dinsdag naar Oss om daar in opdracht van de gemeente Berg en Dal tweehonderd bedden op te halen. 

Het is geen crisisopvang maar een noodopvang zodat de vluchtelingen enkele maanden kunnen blijven. Momenteel is het een drukte van jewelste bij de Groesbeekse Kringloop van mensen, die van alles komen brengen zoals beddengoed, kleding et cetera. Niet alleen mensen uit Berg en Dal, uit de hele regio weten de mensen Kringloop Groesbeek te vinden.
Voor al die spullen moet tijdelijk een plaatsje gevonden worden in de Kringloop want de Kringloop barst bijna uit zijn voegen, aldus André Brouwer.