Molenaar Jan Meurs geeft uitleg
Molenaar Jan Meurs geeft uitleg Foto: René Rieken

Molengids, gastvrouw of -heer op molen De Duffelt?

Algemeen

KEKERDOM - Momenteel wordt de Kekerdomse molen de Duffelt uitgebreid met een bezoekersruimte.  Met deze ruimte is men in staat om groepen te ontvangen als schoolklassen, familie-uitjes, buurtvereniging of bedrijfsuitjes en dergelijke. 

Ook bezoekers die de toeristische plekken bezoeken in de Duffelt kunnen dadelijk terecht voor een bezoek aan de molen. Daarnaast zijn er natuurlijk de activiteiten die stichting zelf organiseert als de deelname aan de landelijk Molendagen, Open Monumentendag en dergelijke

“Om deze bezoekers goed te kunnen ontvangen zoeken wij gidsen, gastvrouwen of gastheren. De molen is in particulier bezit en wordt beheerd door een stichting met bestuur, daarnaast zijn er gediplomeerde molenaars en (technische) vrijwilligers ten behoeve van het onderhoud.

De gidsen geven rondleidingen in de molen en ondersteunen de ontvangst in de molen. Hiervoor krijgen zij een instructie/les vanuit de Gelderse Molenfederatie en uiteraard de begeleiding door onze eigen molenaars. De gastvrouwen/gastheren hebben de taak bezoekers te ontvangen, koffie/thee/drank te verstrekken, verkoop van molenartikelen en soms pannenkoeken bakken.”

Gidsen en gastvrouwen/heren worden door de stichting verzekerd en nemen uiteraard deel aan het molenoverleg en het jaarlijks uitstapje met molenbezichtigingen. De werkzaamheden op en rond de molen kenmerken zicht door hun kleinschalige, prettige en gezellige sfeer.

De stichting komt graag in contact met belangstellende voor deze gidsen en gastvrouwen/heren. In mei zal er informatieavond georganiseerd worden. Bij belangstelling, of voor wat meer informatie,  graag een e-mailbericht naar info@molendeduffelt.nl.