Groesbeekse Boys maakt zich op voor derby van de Bruuk

BREEDEWEG - Groesbeekse Boys moest in Wanssum op een moeilijk te bespelen veld aantreden tegen sv United. Gedurende de hele wedstrijd was de geel-zwarte formatie de betere partij. Toch keek het al snel tegen een achterstand aan.

In het verloop van de wedstrijd werd het krachtverschil wel in doelpunten uitgedrukt. Met een 1-2 overwinning keerde het team van trainer Bas Hendriks naar Groesbeek terug. Een goede generale voor de derby van de Bruuk die zondag 20 maart op sportpark Breedeweg gespeeld wordt.

Na zeven minuten voetballen kreeg Groesbeekse Boys een doelpunt om de oren. Een vrije trap werd feiloos om de muur gedraaid en verdween achter doelman Mike Verriet in het doel. Groesbeekse Boys probeerde de tegenstander voetballend onder druk te zetten. Dat bleek moeilijk op het hobbelige veld. Na een half uur voetballen kwam Groesbeekse Boys wel op gelijke hoogte. Glenn Wijnhoven werkte een afgeslagen bal binnen.

In de tweede helft volgde eenzelfde spelbeeld. Een van de weinig goede aanval resulteerde in de tweede Groesbeekse treffer. Sander de Bruin was het eindstation na een voorzet van Bram de Bruin. Groesbeekse Boys speelde de wedstrijd daarna makkelijk uit. De thuisploeg was niet in staat het de Boys nog moeilijk te maken.

Zondag 20 maart wacht de derby van de Breedeweg. Rood Wit komt dan op sportpark Breedeweg op bezoek. Groesbeekse Boys heeft een overwinning nodig om in het spoor van de koplopers te blijven. Rood Wit zal de nederlaag eerder deze competitie op het Kapittelland willen rechtzetten. Alle ingrediƫnten voor een mooie derby dus. De wedstrijd begint om 14.00 uur.