Uw huis verduurzamen? Vraag energiecoach om hulp!

Algemeen

BERG EN DAL - Wilt u uw huis verduurzamen, maar weet u niet goed hoe? Dan kan u de hulp inschakelen van een gratis energiecoach uit Berg en Dal.

De energiecoach helpt u om de kansen en mogelijkhe­den in uw huis te verkennen. De E-coach bekijkt met u uw huis en informeert u welke verbeterpunten er zijn. Hij/zij maakt een zogenoemde energiescan en legt de bevindingen in een rapport vast; hij/zij maakt met u een stappenplan. Zo bekijkt u samen waar winst te behalen valt.

Na een afgesproken periode neemt de energiecoach weer contact met u op om de geplande maatregelen door te nemen. Bij tussentijdse vragen kan u de coach per mail om informatie vragen.

Het Duurzaamheidscafé Berg en Dal eind vorig jaar energiecoaches geworven; de Gemeente Berg en Dal ondersteunt dit initiatief van harte en heeft de kosten voor de opleiding van de E-coaches en het adviestraject op zich genomen. Intussen hebben tien vrijwilligers een intensieve opleiding gevolgd tot energiecoach. Zij zijn vanaf april inzetbaar voor huisbezoeken.

Als ook u aan de slag wilt met het energiezuiniger maken van uw huis kunt u zich via EcoachBenD@gmail.com aanmelden, onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en e mailadres.
Vervolgens krijgt u informatie ter voorbereiding van het bezoek. Nogmaals: er zijn geen kosten aan verbonden. Wij verwachten wel dat de energiescan u aanspoort stappen te zetten.

De mensen die in het afgelopen najaar via de zogenoemde ‘groene bon’ al hebben aangegeven het bezoek van een energiecoach op prijs te stellen, worden binnenkort benaderd!