De soepmakers van buurtsoepie De Slenk.
De soepmakers van buurtsoepie De Slenk. Foto: Joop Verstraaten

Dankzij Iedje Verweij vond buurtsoepie in de hele regio zijn weg

Algemeen

DE HORST – Het was 2010 toen Iedje Verweij haar man overleed en zij alles alleen moest doen ook eten. Na 7 jaar vond Iedje het alleen eten maar niets en was opzoek naar een alternatief. Zij nam contact met de beheerster van Dorpshuis De Slenk Elma Burg. Iedje wilde eigenlijk eenmaal in de week een diner klaarmaken voor iedereen die dat wilde. 

Dat hou je nooit lang vol liet Elma Burg haar weten. Uiteindelijk werd besloten om alleen een goedgevulde soep te gaan maken met ballen en een toetje daarna. Op iedere dinsdagmiddag wordt er sindsdien vanaf 12.00 uur kan nu terecht bij het Buurtsoepie in De Slenk voor drie euro per persoon. Toen was de Buurtsoepie geboren in de hele regio dankzij de 85-jarige Iedje Verweij. 

Iedje gaat ‘s morgens om 09.00 uur boodschappen doen bij Jan Linders, waar ze de groenten koopt die in de reclame zijn. Daar maakt ze vervolgens samen met Toos Arts en Hennie Ebbers de lekkere goed gevulde maaltijdsoep van. De soepballen worden met de hand gedraaid en worden apart gekookt. 

Alle aanwezigen- tussen de 18 en 20 personen - van het buurtsoepie krijgen evenveel eigengemaakte soepballen van Iedje, dus daar geen kwade gezichten over, lacht Iedje. Binnenkort bestaat het Buurtsoepie in De Slenk vijf jaar en dan worden de Buurtsoepiegasten in De Slenk extra verwend. Overigens iedereen uit Berg en Dal is van harte welkom bij de wekelijkse buurtsoepie in Dorpshuis De Slenk aan de Reestraat in Groesbeek.