Opnieuw elkaar ontmoeten in het Alzheimer-café in Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK - Op 7 maart ging het Alzheimercafé in Groesbeek gelukkig weer open!  Het thema van deze avond was thuis blijven wonen met dementie en de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Mieke Nieuwenstein gaf informatie over de ondersteuning die de gemeente geeft om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen.

De WMO is er voor mensen met dementie én voor hun mantelzorgers. “De gemeente bepaalt of u ondersteuning krijgt en welke vormen van ondersteuning u nodig heeft. U kunt hiervoor terecht bij het sociaal team van de gemeente. Bij ondersteuning kunt u denken aan huishoudelijke hulp, dagbesteding en meer.

Als u een hulpvraag heeft kunt u contact opnemen met het sociaal team door te bellen naar 024- 7516520. Dit kan van maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 14.30 uur. Op vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur. U kunt ook mailen naar sociaalteam@bergendal.nl.”

“Komt u in aanmerking voor hulp uit de Wmo? Dan kunt u deze hulp op twee manieren regelen: Via het persoonsgebonden budget (pgb), hiermee regelt u de inkoop van zorg helemaal zelf. Dit kan een professionele kracht zijn, maar ook van een kennis of familielid.
Of in natura, via de gemeente. Het sociaal team bepaalt dan bijvoorbeeld wat voor rolstoel u krijgt, of wie u gaat helpen in de huishouding.
Tijdens het keukentafelgesprek komt er een consulent bij u op bezoek die samen met u gaat kijken welke hulp het beste bij u past. Als u in aanmerking komt voor hulp en/of een voorziening betaalt u een eigen bijdrage, met een maximum van 19 euro per maand.”

De avond werd muzikaal opgeluisterd door het vaste duo Woarumnie’