Twee van de vijf kunstenaars te weten: Simone Albers en Mireille Tap.
Twee van de vijf kunstenaars te weten: Simone Albers en Mireille Tap. Foto: Joop Verstraaten

Vijf kunstenaars uit Nijmegen hebben tijdelijk een kunstatelier in voormalig pand Coop

Algemeen

GROESBEEK - Vijf kunstenaars uit Nijmegen te weten Peer Vink, Mireille Tap, Koos de Vries, Nora Aurrekoetxea en Simone Albers hebben tijdelijk onderdak gekregen in het voormalig pand van Coop aan de Pannenstraat in Groesbeek. 

De kunstenaars waren gehuisvest in een pand aan de Molukkenstraat en het Vierdaagseplein in Nijmegen. Daar moesten ze weg omdat de panden een andere bestemming kregen. In Nijmegen was verder geen ruimte voor de kunstenaars en als er iets was dan was het veel te duur, laten Simone en Mireille weten. 

Toevalligerwijs kwamen ze er achter dat de voormalige Coop aan de Pannenstraat leeg stond. Na wat gebel heen en weer en de nodige afspraken konden ze alle vijf tijdelijk terecht in het pand totdat er een nieuwe huurder voor het pand zich aanmeldt. Het is een geweldig pand, laten beideN weten, hier kunnen we onze creaties bot vieren op het gebied van schilderen, perforatie, sculpturen en installatie. 

“Wij zijn geen collectief maar kunstenaars die elkaar tegen zijn gekomen. Deze plek is een bijzondere plek voor een kunstatelier. Wij hopen dat er voorlopig geen huurder komt”. lachen Simone en Mireille.