Wandelen langs gedichten...

NIJMEGEN - Op zaterdag 19 maart vanaf 11.00 uur is oud-stadsdichter Marijke Hanegraaf de gids van de maandelijkse Poëziewandeling. Zij wandelt met u langs bijzondere Nijmeegse locaties, waar gedichten gematerialiseerd zijn, of zij leest een gedicht voor dat past bij de plek. 

U krijgt voor tien euro, een gedichtenbundel, de route en een gids. Het is ook mogelijk op een andere tijd een wandeling aan te vragen voor een eigen groep; in overleg wordt dan gekeken of er een gids beschikbaar is.

In de middag is er om 14.00 uur er een bijzondere bijeenkomst over 5 jaar crU Poëzieweek geschenken. Uitgeverij crU is het poëziefonds van dichter/uitgever Nanne Nauta. Vaste vormgever van de uitgeverij is Harold van de Kamp. De uitgever verzorgt al vijf jaar bij de poëzieweek een extra geschenkuitgave. Meer info over uitgeverij crU, die het leuk vindt dit lustrum in het Poëziecentrum te vieren: http://www.uitgeverijcru.nl.

Wim van Til, interviewt de uitgever, de vormgever én alle aanwezige auteurs. De auteurs dragen hun gedichten voor. Aanwezig zijn Sven Staelens, Hanneke van Eijken, Astrid Lampe, Vicky Francken, Harold van der Kamp en Nanne Nauta. Entree vijf euro.

Het Poëziecentrum is gevestigd achterin de Bibliotheek Mariënburg. Voor beide activiteiten graag aanmelden via poeziecentrumnederland@gmail.com.