Bert Coenders is de kabelbreuk aan het opsporen.
Bert Coenders is de kabelbreuk aan het opsporen. Foto: Joop Verstraaten

Gedeelte van centrum Groesbeek weken zonder straatverlichting

Algemeen

GROESBEEK – Monteurs van Liander zijn vrijdagmorgen 18 maart bij de ingang van winkelcentrum Bellevue in het centrum van Groesbeek aan de slag gegaan om het euvel van de straatverlichting, die het daar al weken niet meer doet, op te lossen. De straatverlichting deed het niet meer vanaf de voormalige chinees Lee Ho Fook tot het winkelcentrum Bellevue. 

De morgen er opvolgend werd er een gat gegraven om bij de elektriciteitskabel te kunnen komen, daardoor had restaurant Le Monde, Telefoon winkel en Juwelier Marcel Dogterom uren geen stroom. Hierdoor waren de drie ondernemers gedupeerd, omdat zowel de verlichting als de kassa’s het niet meer deden.
Terry van Doorn van Le Monde kwam even poolshoogte nemen hoelang Le Monde nog van stroom verstoten zal blijven, want voor zijn restaurant is het een ramp. Bert Coenders die bezig was met het graven, verwachtte dat er ergens een breuk zal zitten. Die zal zo gauw mogelijk opgelost worden, zodat iedereen weer gebruik kan maken van stroom, aldus Bert.