Spelers van Groesbeekse Boys en Rood Wit komen het veld op voor de derby van De Bruuk. Foto: Ilja Rikken

Groesbeekse Boys wint derby van De Bruuk

Algemeen

BREEDEWEG - Groesbeekse Boys heeft ook de tweede Bruukse derby van dit seizoen gewonnen. Eerder werd het 0-1 op het Kapittelland in het voordeel van de Boys. Nu werd op sportpark Breedeweg overtuigend met 5-0 gewonnen. Door de overwinning is Groesbeekse Boys naar de tweede plaats van de ranglijst geslopen. Rood Wit blijft in de middenmoot steken.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Beide teams speelden slordig en leden veel onnodig balverlies. Het tempo lag laag en kansen werden er nauwelijks gecreĆ«erd. Cherano Hasselbaink was namens de bezoekers dicht bij een treffer maar zag Jorn van der Horst op de doellijn redding brengen. Het was Groesbeekse Boys welke met een voorsprong de rust in ging. Rens Hubers zag zijn kopbal op de lat eindigen en Sander de Bruin vervolgens de rebound binnen werken.

In de tweede helft ging de zon op sportpark Breedeweg schijnen wat de geel-zwarte formatie nieuwe energie gaf. Tim Poelen leek te gaan scoren maar moest zijn meerdere in Rood Wit doelman Bas van Egeren erkennen. Kort daarop werd de goalie toch verslagen door een fraai afstandsschot van Sander de Bruin. Daarna was de wedstrijd gespeeld. Stan Janssen (twee keer) en Timo Philipsen zorgden voor de 5-0 eindstand. Teun Kersten had op aangeven van Kas Janssen een goede mogelijkheid zijn invalbeurt met een treffer te bekronen.

Zondag 27 maart speelt Groesbeekse Boys op sportpark Breedeweg tegen nummer vier Handel. Koploper Boekel komt dan bij Rood Wit op bezoek. Beide wedstrijden beginnen om 14.00 uur.