DVSG benut kans niet

Algemeen

GROESBEEK - Afgelopen zondag speelde DVSG uit tegen de ongeslagen koploper SVO. Een zware partij op voorhand. In de tweede minuut komt DVSG nog goed weg. Pas in de negende minuut creĆ«ert DVSG een kans, maar schiet Aron Rubens de bal tegen  de lat.

SVO is sterker op het veld. De spelers vinden elkaar makkelijker en DVSG kan te weinig duels winnen. Toch is het DVSG dat in de 29e minuut een goede kans krijgt. Jesse Peters wordt door het centrum vrijgespeeld en kan op de keeper af. De weg is echter te lang om tot een goed schot te komen.

Dan valt in de 32e in het eerste doelpunt. De rechtsback van DVSG kopt onder een crossgegeven lange bal door. De aanvaller kan de bal oppikken en schiet beheerst de 1-0 binnen voor SVO.

DVSG blijft het proberen en heeft wederom een goede kans. Aron Rubens legt de bal opzij af naar Jesse Peters die vrij van dichtbij kan inschieten, maar de keeper van SVO kan de inzet keren. De ruststand is 1-0 en na rust probeert DVSG weer de aanval te zoeken. Helaas voor DVSG valt uit een lange bal vanaf de zijkant de 2-0. De keeper is verrast dat dit veraf schot over hem heen in de lange hoek beland.

De wedstrijd is nu eigenlijk wel beslist. DVSG probeert het wel, maar SVO gaat steeds makkelijker voetballen en bij DVSG gaat het steeds moeizamer om elkaar de bal correct toe te spelen. Het veldoverwicht van SVO wordt steeds groter en als de 3-0 in de 66e min valt is ook meteen het doek voor DVSG gevallen.

SVO was stukken beter qua veldspel, DVSG heeft een paar goede kansen gehad in de eerste helft, maar als je dan niet scoort tegen een goed draaiende ploeg, verlies je terecht de wedstrijd.