Blaasorkest Grüne Felder uit Veldhoven. (foto: Joop Verstraaten)
Blaasorkest Grüne Felder uit Veldhoven. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Mallemolen Groesbeek: één dag Mekka van blaasmuziek

GROESBEEK – Cultureel centrum De Mallemolen aan de Kloosterstraat in Groesbeek was vandaag voor één dag het Mekka van Blaasmuziek tijdens het Top Blaaskapellenfestival georganiseerd door fanfare Wilhelmina in samenwerking met ‘Volksmuziek mit Schwung'. 

Tijdens het derde lustrum traden liefst vier top blaaskapellen op: Blaaskapel De Rozenbottels, Die Original Grüne Felder Muzikanten, Freunde Echo en Blaaskapel De Pompzwengels. Vanaf 10.00 uur was de blaasmuziek al te horen tijdens het repeteren van de diverse repertoire. Maar om 11.00 uur ging het pas echt loos, de spits werd afgebeten door De Rozenbottels uit Haps die met twaalf muzikanten het podium betraden. Zij kregen dan ook applaus van het collega-blaaskapellen, die al in De Mallemolen aanwezig waren. 

Het podium van De Mallemolen was haast te klein voor Blaaskapel Die Original Grüne Felder Muzikanten uit Veldhoven, die met twintig muzikanten het podium betrad. De kapel had als enige een zangeres meegebracht en zij zong samen met de dirigent mee de Egeländer medley ‘Kinder von der Eger'. Ook zij kregen evenals de overige blaaskapellen de handen op elkaar. De meeste muzikanten bleven tot het einde van het top Blaaskapellenfestival als teken dat ze helemaal verzot zijn op blaasmuziek.